Yazım Usulü

Yazım kuralları aşağıda maddeler halinde belirtilmektedir:

  1. Başlık: Başlık içeriği iyi bir biçimde ifade edecek şekilde seçilmiş, ortalanmış ve koyu renk olmalıdır. Makalede “giriş” kısmı bulunmalı ve başlıklar numaralandırılmalıdır. 
  2. Özet: Makalenin başında yer alan özet kısmının tercihen 150-200 kelime içermesi istenir. Bunun yanı sıra yazının araştırma yöntemini, amaç ve kapsamını ve ulaşılan sonucu belirten bir üslupla yazılması gerekmektedir. Anahtar sözcükler minimum 3 maksimum 8 kelime olarak belirtilmelidir. Yazının Türkçe özetinin altında aynı tarzda İngilizce bir özeti de eklenmelidir.

Makale İngilizce ise İngilizce özeti takip eden Türkçe bir özet, makale Arapça ise Arapça özeti takip eden Türkçe bir özet gerekmektedir. Ana dili İngilizce veya Arapça olup yazı gönderen araştırmacıların metinlerine Maruf Vakfı bünyesinde Türkçe özet eklenecektir. 

  1. Format: Metinler .doc formatında olmalıdır. MS Word programında 1,5 satır aralığıyla, sayfa kenarı 2,5 cm boşluğa sahip, iki yana yaslanmış ve sayfalar numaralandırılmış olmalıdır. Marj ayarları; üstten 2.5 cm, alttan 2.5 cm, sağ ve soldan 2.5 cm’dir.
  2. Yazı Stili: Yazı tipi Times New Roman ve yazı puntosu 11 olmalıdır. Özet kısmında yazı puntosu 10 olarak ayarlanmalıdır. Başlıklar kalın ve 12 punto olmalıdır. Dipnot yazı puntosu 10 olarak ayarlanmalıdır. 
  3. Kelime Sayısı: Yazılar kaynakça ile birlikte en az 5000 en fazla 8000 kelime olmalıdır.
  4. Kaynakça ve Atıf: Dergide kabul edilen referans formatı APA (American Psychological Association) Style 6th Edition’dır. Gerek alıntılamalarda gerekse de bibliyografya kısmında yazarlar, Amerikan Psikoloji Derneği’nin yayımladığı “Amerikan Psikoloji Derneği Yayım Kılavuzunda” belirtilen yazım kurallarını ve formatını takip etmelidir.
  5. Gizlilik ve tarafsızlık: Makaleler, kör hakemlik süreciyle değerlendirilir. Bu yüzden, dergiye gönderilen makaleler de yazar bilgileri yer almamalıdır. Yazarlara ait kurumsal unvan, iletişim bilgileri gibi tüm bilgilerin ayrı bir sayfa olarak düzenlenmesi ve makalenin son kısmına eklenmesi gereklidir.

 

İçermesi gereken bilgiler; 

  • Yazının İngilizce/Arapça ve Türkçe başlığı
  • Yazının JEL sınıflandırma kodu
  • Yazarın adı soyadı, unvanı
  • Yazarın bağlı bulundukları kurum (bölüm, birim)
  • Yazarın kısa özgeçmişi
  • Yazarın açık ve güncel posta adresi, telefon/faks numarası ile e-posta adresi